FAQ

FAQ

Her kan du lese deg til svar på vanlige spørsmål vi får fra våre kunder.

Oslo barnevaktformidling AS har eksistert i snart 30 år og er det eldste og mest etablerte firma i Oslo innen barnepass. Vi innehar den seriøsiteten og tryggheten som kreves. Vi har opp gjennom årene hjulpet tusenvis av familier med barnepass til sine barn. Vårt hovedmål i alle saker er trygghet og trivsel for både foresatte, barnepassere og ikke minst barna. Trygge rammer og gode relasjoner er vårt varemerke.
Vi er tilgjengelig for bestilling og informasjon på tlf. 22 60 20 22, men tar også gjerne imot henvendelser på e-post eller via kontaktskjema. Kom med opplysninger om hvilken type barnepass du ønsker, hvor mange barn og alder på barnet/barna. Vi vil svare på din henvendelse så raskt vi kan.

Barnepass er et personlig tjeneste, så vi ønsker i tillegg å snakke med deg på telefon underveis. For å kunne yte en best mulig service til deg og dine barn, legger vi stor vekt på personlig oppfølgning.

Både når det gjelder barnevakt og dagmamma vil du alltid møte den aktuelle barnepasseren først. Det er viktig at kjemien stemmer mellom barnepasser og foresatte/barn.

Formidling av fast barnevakt starter med at vi informerer om bakgrunn og erfaring til den aktuelle barnevakten. Om ønskelig vil vi arrangere et møte mellom dere. Vårt kontor vil alltid følge opp underveis, ønsker du å møte flere alternative barnevakter er det uproblematisk.

Fast barnevakt betyr rett og slett at du har en fast barnevakt tilknyttet deg, noe som er fordelaktig for alle parter. Det er ikke noe kriterium å ha behov for konkrete dager for å kunne tilknytte seg en fast barnevakt, dette gjelder også for deg med sporadiske behov for barnepass.
Vi tilbyr abonnement til våre kunder, hvor det kan velges mellom 3, 6 og 12 måneders abonnement. Du vil få din egne faste barnevakt som kan benyttes ubegrenset på ettermiddag, kveld og helg så lenge du er tilknyttet abonnementet. I tillegg vil du kunne få en erstatter for din faste barnevakt dersom det skulle hende at barnevakten din er utilgjengelig . Et abonnement betyr at du har en garanti for å ha barnepass når du har behov for det.
Det er ingenting vi legger så stor vekt på som det å ha fornåyde foreldre og barn. Vi har tilbudt våre tjenester i snart 30 år og har alltid hatt fokus på å tilby dyktige, ærlige og trygge barnepassere. Vi benytter oss kun av pålitelige barnevakter som innehar en bred erfaring innen barnepass. Men nå er det jo også slik at vi mennesker er forskjellige og en ting vi jobber mye med er personkjemi, den skal stemme både mellom de voksne og barna. Så dersom du har abonnement og skulle føle at du ønsker å skifte barnevakt , vil vi selvfølgelig gjøre dette uten omkostninger. 
Ja, det kan du! Det er ikke noe problem å bestille barnevakt for enkelstående behov. Vi anbefaler imidlertidig da at du ber barnevakten komme litt tid i forveien før du må dra. Dette fordi barna vi kunne bli litt kjent først og du vil kunne få gitt barnevakten all nødvendig informasjon.
Når det gjelder abonnement, gjelder dette etter 1630 på ukedager, hele døgnet helger og helligdager. Vi er også behjelpelig med barnevakt dagtid ukedager men dette tilbudet inngår ikke i et abonnement.
Å gi hvert enkelt barn en følelse av trygghet i forhold til sine omgivelser er viktig i tilvenningen til dagmamma/praktikant. Det er viktig å bruke god tid på at barna skal bli kjent med hverandre og dagmamma/praktikanten. Dette fordi at man anser det som vesentlig å bygge opp en solid trygghet og tillit hos barna. Denne tryggheten og tilliten er grunnleggende for hvordan det hele skal fungere videre. Dagmammaen/praktikanten må bli kjent med barnet og dets rytme gjennom barnets mor eller far. Det er viktig å ha kjennskap til at barn i 6-9 mnd. alder kan begynne å vise redsel for fremmede ansikter. Dette skyldes at barnet nå begynner å kunne skjeldne det kjente fra det ukjente, f.eks. morens ansikt fra andre ansikter. Barna blir i denne perioden skeptiske til ukjente personer eller ukjente omgivelser. Det samme kan man oppleve med barn i 2 års alderen, men da arter det seg mer som en blyghet for fremmede personer. For barn under 3 år vil det være naturlig med ca. fire til fem dagers tilvenning. Her er noen retningslinjer det er mulig å følge. Men vi må huske at barnets individuelle behov og personlighet styrer det hele. For barn over 3 år pleier det å gå greit etter tre til fire dager.

1. dag : Komme på besøk til barnehagen/dagmamma/praktikant.
2. dag : Være tilstede med følge av mor/far i to til tre timer.
3. dag : Være tilstede med følge av mor/far i tre til fire timer.
4. dag : Være tilstede med følge av mor/far i fire til syv timer, store deler av dagen alene.
5. dag : Være uten mor/far store deler av dagen.